SET DE DAU. ARNAU


Arnau Puig, lúcid crític d'art del cosmos terrenal, ens endinsa a la seva privada arqueologia vital per fer-nos veure un altre punt de vista o un punt i a part. Converses i reflexions que sorgeixen en pronunciar un mot aleatori. Què ha fet tots aquests anys? Qui ha tingut al costat en aquest recorregut? Un dia, el filòsof colpejà la taula i etzibà: «L'atzar de l'atzar ens ha portat on ens ha portat.» Mitjançant la seva veu rovellada i un riure espontani constant, ens endinsarem en el seu món en forma de trencaclosques en òrbita.

El testament d'un filòsof de combat


«Qui ets tu? Jo soc l'Arnau Puig de Dau al Set!» El film del cineasta d'autor Joan Vall Karsunke i l'artista Laia Requesens reviu els darrers dies del singular crític d'art i catedràtic d'estètica Arnau Puig —un dels membres fundadors de la mítica revista Dau al Set, que enllaçà la immediata postguerra amb l'avantguarda artística. Enregistrat a casa seva, a la seva biblioteca, l’Arnau es distingeix per la capacitat dialèctica, que el cinema capta amb tota la corporeïtat física de gran virtuosisme barroc i conceptual fins a estabornir. Un film ple de pampallugues que desxifra enigmes i ressuscita el sensible.

Adreçant-se a l'espectador, Arnau Puig s'identifica: «Tu ets un tros de mi».


Vicenç Altaió

BTV - ‘Set de dau. Arnau’, el nou documental dels directors Joan Vall Krasunke i Laia Requesens, recupera i porta al cinema la figura del filòsof, crític d’art i professor universitari Arnau Puig. Va ser l’ideòleg i un dels membres fundadors del grup avantguardista català Dau al Set, juntament amb Brossa, Tàpies, Tharrats, Cuixart, Ponç i Cirlot. La pel·lícula recull les reflexions de Puig poc abans de la seva mort als 94 anys.